Tom Cruise is zo zot als een orgel, maar op een positieve manier. De stunts die hij uitvoert voor zijn nieuwe film ‘Mission Impossible: Fallout’ zijn dan ook absurd.

Maar dat is ook net wat deze franchise maakt tot één van de beste actiereeksen ooit. Tijdens de release van Ghost Protocol in 2011 bleek uit onderzoek dat bij 77 procent van de bioscoopbezoekers het angstzweet uitbrak toen ze de scène waar Cruise aan de Burj Khalifa in Dubai hing – met 829,84 meter het hoogste gebouw ter wereld – bekeken. Deze opname nam maar liefst acht dagen in beslag omdat Tom zeker wou zijn dat ze de beste beelden konden schieten.

Voor het zesde deel gaat hij nog een stapje verder. Of moeten we zeggen: hoger. In de film voert hij een HALO-sprong uit. Dat is een zeer gevaarlijke sprong uit een vliegtuig vanaf 35.000 voet (8000 meter) hoogte. In tegenstelling tot andere blockbusters komen hier geen computereffecten aan te pas, wat enorm gewaardeerd wordt door de filmcritici. De film heeft momenteel een score van 93% op RottenTomatoes. Niet slecht voor deze 56-jarige actiester.

Bij deze is de abominabele The Mummy je vergeven, Tom.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."