Misverstand, foutjes en slecht gekopieerd

Politieke soap met ongeloofwaardige wendingen.

Bob Marley zong: “You can fool some people some times but you cant fool all the people all the time.” Een waarheid als een koe over onze Belgische politiek. 15 maanden palaveren, veto’s en kazakkendraaien, en als dan eindelijk de week van de waarheid daar is, dan zijn de mondeling gegeven garanties over een staatshervorming en ethische vraagstukken – twee breekpunten voor CD&V – in de ontwerptekst voor formatieonderhandelingen amper nog te bespeuren? Vreemd, onvoorzichtig, onverstandig of bewust?

CD&V-voorzitter Joachim Coens was gisteren in alle staten en wilde klaarheid. Zijn partij eist harde garanties voor haar woordbreuk met Vlaanderen. Als ze deelnemen aan Vivaldi – wat ze zelf liever avanti noemen– willen ze boter bij de vis. Zo niet is hun Judas-maoeuvre een maat voor niets geweest.

Een telefoontje naar Lachaert leverde niets op, want die was op dat moment bezig met zijn eigen Open Vld-partijbureau en dus stoof Coens naar de twee preformateurs Lachaert en Rousseau om opheldering te vragen.

En wat bleek: het was een misverstand! Door het overzetten van een oudere synthesetekst naar de uitgebreidere nota zouden een aantal punten gesneuveld zijn. Zaak opgelost! Of niet?

Vandaag schuiven de Vivaldi-partijvoorzitters met z’n allen aan tafel. Hopelijk heeft het kopieerapparaat niet nog eens op eigen houtje vanalles gewist en veranderd.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More