De NV Mobile Vikings heeft een zeer winstgevend boekjaar 2019 achter de rug. Dat was ook nodig. De onderneming sleept immers een groot (overgedragen) verlies mee.

In 2019 werd de turnaround (ommekeer) gerealiseerd door de migratie naar een “full MVNO structuur”. MVNO staat voor mobile virtual network operator. Het is een bedrijf dat het netwerk van een andere operator gebruikt. Mobile Vikings is overigens zelf onderdeel van DPG Media NV, uitgever van onder andere Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal.

Orange Belgium en MEDIALAAN (nu DPG) kondigden in 2018 al aan dat ze voor 5 jaar een “wholesale partnership” hebben getekend voor de mobiele tak van MEDIALAAN (DPG): Unleashed, die mobiele diensten levert aan residentiële klanten onder het merk Mobile Vikings en JIM Mobile. Vanaf het voorjaar van 2019 migreerde Unleashed de ongeveer 365.000 klanten van Mobile Vikings en JIM Mobile, die toen op het Base-netwerk zaten, naar het 4G-netwerk van Orange Belgium om te surfen, bellen en sms’en.

De vennootschap Mobile Vikings is overigens nog niet helemaal uit de gevarenzone. Eind 2019 was het eigen vermogen (de buffer) nog steeds lichtjes negatief.