Jezus Christus! Aan alle gelovige hipsters: Wie de schoen past trekke hem aan…

‘Jesus Shoe’ is namelijk de ideale gadget voor rijke religieuze sportievelingen met een apostelbaardje. Het in Brooklyn gevestigde designbedrijf MSCHF heeft de Nike Air Max 97 wat gemodificeerd naar heilige normen. Op zich geen speciale schoen, je kan hem al vinden voor 100 euro, maar MSCHF heeft de marktwaarde voor verzamelaars opeens doen ‘vermenigvuldigen’ naar 2500 euro.

Er zit dan ook 60 cc ‘heilig’ Jordaanwater in het luchtbed van de sportschoen. Voor de niet-gelovigen onder ons, dit is de rivier waar de Bijbelse profeet Jezus Christus in gedoopt werd door Johannes de Doper. Dankzij de blauwe kleurstof valt het water op en zie je het bewegen. Het verwijst naar een passage uit de bijbel, Matteüs 14-25, waarin Jezus over het water loopt. Of naar de grootste hit van Milk Inc., het is maar hoe je het bekijkt.

De veters zijn verwerkt in een gouden crucifix, maar ook de binnenzool kreeg een religieuze behandeling. De wollen inlegzool is voorzien van een afbeelding van het Lam Gods en is bewerkt met wierook, één van de geschenken van de drie koningen en heeft een rode pauselijke kleur.

Op de rechterhiel staan de letters ‘NRI’, de afkorting die boven Jezus hing tijdens zijn kruisiging: Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum, Jezus van Nazareth, koning der Joden. 

De meest goddelijke sportschoenen ooit worden geleverd in een ‘heilige doos’, die is afgesloten met een Vaticaanse zegel en bedrukt met de afbeelding van een engel.

De eerste lading van twintig paar is uitverkocht, maar wie bij MSCHF zijn telefoonnummer achterlaat, krijgt een seintje wanneer er weer nieuwe zijn.

Want geld doet eenmaal elke wederopstanding verantwoorden.

4

Image 4 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."