Na al die jaren is de gemiddelde comic-fan er nog niet over uit of Magneto nu een slechterik is, of slechts een man met een gekwelde geest.

Wat hij ook moge zijn, hij is een kracht om rekening mee te houden. Zelfs het ijzer in je bloed is niet bestand tegen zijn magnetisme. En over ijzer gesproken: daar rijdt er genoeg van rond in Grand Theft Auto V.

Dus besliste de gamer JulioNIB een mod te ontwikkelen waar je de meester van het magnetisme kunt spelen.  Het personage kan bijvoorbeeld auto’s van de grond plukken en verkeersborden als projectielen gebruiken. Zelfs treinen, auto’s, vliegtuigen en mensen zijn te manipuleren om zo een catastrofe te veroorzaken in de stad. Daarbij kan de speler wapens van vijanden uit de handen halen en ze tegen henzelf gebruiken, net zoals in de allereerste X-Men-film.

De mod is te downloaden via de website van JulioNIB, inclusief een lijst met details over alle toegevoegde mogelijkheden. Nu maar hopen dat onze dappere Belgische jongens hem niet tegen het lijf lopen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."