Duitse vrouw(44) krijgt 2 jaar cel en 6 maanden voor mishandeling van haar eigen dochter (6).

Duitsland is geschokt door het nieuws van de mishandelingen van een meisje van 6 door een 44-jarige verpleegster en hondentrainster die ook de moeder was van het kind. De Duitse media spreken van de ‘horrormoeder van Hannover’.

De vrouw sloot het meisje op in een hondenkooi en sloeg haar regelmatig. Ze voerde als verdediging aan dat ze dat deed om het kind te beschermen. “Ik wilde voorkomen dat ze de straat op zou rennen en door een auto geraakt zou worden”, was die ietwat labiele uitleg van de hondentrainster.

Er kwam aan het licht dat ze het kind een keer op haar kousen in een bos had achtergelaten. Maar helemaal horror werd het toen men te weten kwam dat zij, om haar dochter te corrigeren, het kind met een elektrische hondenhalsband elektrische schokken toediende.

Het bad ‘Bild’ meldt dat het ernstig misbruik het meisje heeft getraumatiseerd en dat ze lijdt aan een ernstige hechtingsstoornis. Ondertussen is ze 9 en zal jarenlang therapie nodig hebben. Desondanks blijft ze zeggen dat ze haar moeder graag ziet.

De rechtbank oordeelde dat de wonden die zijn aangebracht niet alleen door een gevangenis straf kunnen worden genezen en sprak een opvallend mild vonnis uit. De procureur had vijf jaar gevraagd, ze krijgt er 2 en 6 maanden.

De vrouw liet weten dat ze nog één wens had: “Haar kinderen weer zien.” ( ze zat in voorhechtenis)

Dat zal gelukkig niet meteen gebeuren. Het misbruikte meisje is samen met haar zusje van 4 opgevangen en beschermd door ‘jeugdzorg’.