De buren hoorden hoe de moeder van drie door haar honden werd verscheurd.

De Britse Elayne Stanley (44) had geen schijn van kans tegen de twee Amerikaanse bulldogs die haar aanvielen. Aanleiding voor de aanval was een een ruzie tussen Elayne en één van haar dochters. Iets ongewoons moet de honden getriggerd hebben om de moeder aan te vallen en dood te bijten.

De buren vertellen dat ze geschreeuw hadden gehoord van uit het huis. Toen ze “de honden vallen mama aan” hoorden, snelden ze ter hulp. Onderweg naar het huis riep de dochter nog dat ze handdoeken moesten meebrengen.

De erg aangeslagen buren zeggen dat Elayne geen schijn van kans had. De man had nog geprobeerd met stenen en gereedschap de honden te verdrijven, maar de dieren waren door het dolle heen en bleven haar aanvallen. De buurvrouw stond met haar blote voeten in het bloed van Elayne toen die ter plaatse het leven liet.

De honden stonden nochtans bekend als lamme goedzakken en werden door de kinderen al spelend als hoofdkussen gebruikt. De politie schoot één van de honden dood omdat die naar eigen zeggen ‘van bloed had geproefd’. De tweede hond werd verdoofd en naar een asiel gebracht.