De Wereldgezondheidsorganisatie heeft vorig jaar gameverslaving officieel erkend als een mentale ziekte.

De vraag is echter, wanneer ben je precies verslaafd? De WHO onderscheidt drie dingen die kenmerkend zijn voor een gameverslaving: een gebrek aan controle over hoeveel je speelt, een voorkeur voor gamen ten opzichte van andere activiteiten in je dagelijks leven en het blijven gamen, ook als dat negatieve consequenties heeft.

We kunnen er met bijna 100 procent zekerheid vanuit gaan, dat onderstaande jongeman aan deze drie kenmerken voldoet. De 13-jarige Carlito Garcia uit de Filipijnen is namelijk nogal gelijmd aan het pc spel Rules of Survival. Volgens zijn 37-jarige moeder begon de ellende twee jaar, geleden toen Carlito het spel ontdekte in een internetcafé.  Sindsdien is het alleen maar van kwaad naar erger gegaan. Zo spijbelt hij regelmatig op school om de godganse dag als een zombie naar het scherm zitten te staren.

Op onderstaande beelden zien we hoe de tiener deelneemt aan een 48-uren marathon van het spel en hoe hij weigert zijn game maar voor één seconde met rust te laten. Zijn bezorgde moeder kan niets anders doen dan de jongen geforceerd met de hand te voederen.

Een mens kan zich alleen maar afvragen hoe creatief de moeder moet zijn wanneer zoonlief een grote boodschap moet doen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Jn2xIIKhNH8

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."