Een Britse vrouw werd begin deze week een winkel uit gebonjourd omdat haar outfit té pikant was voor een van de medewerkers. Volgens de vrouw – en ons – was er helemaal niets verkeerd met haar kledij. En toch.

Leanne Kennedy is een Britse mama uit Fareham. Dinsdag trok de 30-jarige zangeres met haar dochtertje naar een huis- en tuinwinkel The Range in Hampshire. Haar outfit van de dag was een zwarte lange broek en een jeanstopje met half ontblote rug. Logisch ook, want het was 24 graden buiten.

Tot haar grote verbazing werd ze door een werkneemster aangesproken op haar kledij. “Doe een T-shirt aan op je vliegt buiten”, klonk het. Volgens de winkelbediende was haar outfit in strijd met het bedrijfsreglement. Kennedy schoot in de lach, want eerst dacht ze écht dat het maar om te lachen was. Maar de vrouw was bloedserieus. “Als je er niet mee kan leven, weet je waar de deur is”, sprak ze in dreigende taal. “Als een man hier zo zou rondlopen, zouden we ook hem op de vingers tikken”, voegde ze eraan toe.

Kennedy schaamde zich dood. “Moest ik een bikini dragen, dan begreep ik het. Maar dat was niet het geval. Ik schaamde me kapot, zo vlak voor al die andere klanten”, blikt ze terug op dat moment. Uiteraard ging ze niet in op de eisen van de winkelbediende. Ze werd door iedereen aangestaard en moest al haar aankopen terugleggen.

Achteraf diende ze een klacht in tegen The Range en niet veel later excuseerde de winkel zich bij haar. “Wij hebben geen dresscode die u verbiedt om met dergelijke outfit te winkelen bij ons. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak”, klonk het. Voor Kennedy was dat niet voldoende. “Ze hebben zich verontschuldigd, maar het kwam niet oprecht over. Ik ga er nooit meer winkelen”, besluit ze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.