Wenkbrauwen, oksels, schaamhaar en nog veel meer.

Het moet kunnen vindt de nieuwe Instagramaccount ‘Cute Hairy Bitches’  (link te bezoeken op eigen risico!) Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen: vrouwen die zich niet langer willen scheren en daarvoor op de barricades gaan staan. Iedere keer weer duikt het argument van de ‘dwingende maatschappij’ op.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cute hairy bitch @normandy_rose ???

Een bericht gedeeld door Cute Hairy Bitches (@cutehairybitches) op


“De maatschappij heeft vrouwen zo gebrainwasht dat ze hun eigen lichaamshaar afschuwelijk vinden”, schrijft de Amsterdamse Kim bij de eerste post op CuteHairyBitches. Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen voorkeuren, mag dat? Nagenoeg elk menselijk lichaam heeft beharing, op veel verschillende plaatsen. “De maatschappij doet ons geloven dat dat sexy is bij mannen, maar onaantrekkelijk bij vrouwen”, zegt Kim op Instagram. Maar is dat wel zo? Mogen we dat zelf bepalen? Is het toegestaan zelf te bepalen wat we mooi en aantrekkelijk vinden en dat aan onze partner vragen daar aan te voldoen? Misschien is de wrevel vooral ingegeven door het feit dat jezelf scheren en verzorgen teveel tijd een moeite kost?  En misschien is het niet fijn om bepaalde foto’s van bepaalde details te zien van een ander, omdat je die ook niet van jezelf wenst te zien?

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ginger pube love! ? “I was always ashamed of having BRIGHT GINGER pubes but then i started to grow it out and realise how fucking cool it is. This month I’ve been rocking heart pubes ?” um YESSSSS!

Een bericht gedeeld door Cute Hairy Bitches (@cutehairybitches) op

Als vrouwen zich ‘bevrijd’ voelen zoals ze op Instagram beweren, dan is dat een goede zaak, maar dan heeft dat niet meer te maken met hun mentale weerbaarheid dan met een ingegroeid haartje?

Leven en laten leven.