Mogelijke besmetting in kantoor van SD Worx en in een school in Tienen

Gebouw wordt ontsmet, collega’s blijven thuis.

Het is bang afwachten op de uitslag van een test van een werknemer bij SD Worx in Antwerpen. De persoon was terug van een vakantie in Italië en had last van een aanhoudende hoest.

SD Worx wilde geen enkele risico lopen en gaf de betrokkene het advies om zich te laten testen. De collega’s van de persoon moeten nu thuiswerken tot de uitslag van de test binnen is en het kantoor ‘Brouwersvliet 2’ in Antwerpen wordt volledig ontsmet.

Na een eerste contactonderzoek heeft men ook aan de mensen die een meeting hadden met de persoon gevraagd om thuis te blijven. In totaal hebben nu zo’n 22 mensen het advies gekregen om thuis in quarantaine te gaan en de uitslag van morgen af te wachten.

“Het gaat om preventieve maatregelen, maar het zou onverantwoord zijn om die niet te nemen”, aldus een woordvoerder van SD Worx. “Ook liften, de koffiecorner, de ingang en alle gemeenschappelijke ruimtes worden vandaag ontsmet.”

Een leerling in een school in Tienen zou positief hebben getest op het coronavirus, twee andere stalen worden nog onderzocht. Het GO!Atheneum sluit de deuren, het is afwachten welke maatregelen er nog zullen getroffen worden.

Een uitbraak van het coronavirus in scholen, kantoren en fabrieken is voor de overheid een horrorscenario, omdat binnen de kortste keren een volledig contactonderzoek – wegens te veel contacten- niet meer mogelijk is. Van dan af heeft men geen zicht meer op de verspreiding van het virus en zal men wellicht verplicht worden om over te gaan tot algemene sluitingen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More