Daar lijkt het precies wel een beetje op.

‘t Was vorige week weer koekenbak in Anderlecht. Enkele agenten wilden een messentrekker in de boeien slaan, maar die messentrekker kreeg bijstand van enkele collega-crapuultjes. Volgens sommige bronnen zou één van de politiekloppers een Algerijn zijn die illegaal in ons land is, en al verschillende misdrijven op zijn naam hebben.

Het hele voorval werd gefilmd. Maar blijkbaar gebeurt het de laatste tijd wel vaker dat agenten in het Brusselse een crapuultje arresteren of controleren, maar dan klop krijgen van buurtbewoners of toevallige omstaanders.

In een Vlaamse krant deed een politie-inspecteur er zijn zegje over. Zo stond er oorspronkelijk te lezen: “Agenten die klappen krijgen, dat is voor veel politici een ‘accident de parcours’. Het is eigenlijk de eerste keer dat er zoveel verontwaardiging is. Meestal krijgen we amper steun vanuit de politiek. Behalve dan van het Vlaams Belang, die springen er altijd op. Maar wij willen juist brede steun, van alle partijen. Alleen hoor je van de rest nooit iets. Zelfs niet van N-VA.”

Niet veel later werd de tekst echter helemaal aangepast, en was er van Vlaams Belang geen sprake meer.

Waarom die illegale Algerijn niet allang met zijn klikken en klakken en al ons land uitgezet is? Simpel: België heeft geen uitleveringsverdrag met Algerije. Illegale Algerijnen kunnen dus niet teruggestuurd worden, omdat Algerije die niet accepteert. Illegale Noord-Afrikanen van allerlei komaf maken daar handig gebruik van. Ook al komen ze van een buurland: als ze zeggen dat ze van Algerije komen, weten ze dat ze toch niet teruggestuurd kunnen worden. Of met andere woorden: niet iedere illegale Algerijn is een Algerijn…

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.