Twee jongens vallen dood neer in China terwijl ze maskers droegen tijdens de sport op school.

Volgens het Australische 7News hebben verschillende scholen in Tianjin en Shangai examens lichamelijke voor lichamelijke opvoeding geannuleerd, nadat er twee jongens omkwamen terwijl ze bij het sporten een mondmasker droegen. In één week tijd vielen twee Chinese jongens dood neer terwijl ze in de turnles. De jongens waren 14 jaar en stierven terwijl ze – met mondmasker – enkele rondjes liepen voor een lichamelijke test.

De overlijdensakte vermeldde de oorzaak als een plotselinge hartstilstand, maar er werd geen autopsie uitgevoerd. Het valt dus niet te bewijzen, maar ook niet uit te sluiten dat het dragen van het masker een rol speelde bij hun dood. Cao Lanxiu, professor aan de Shaanxi University of Chinese Medicine, zei dat het onwaarschijnlijk is dat het masker de jongens stikte, maar drong niet aan op verder onderzoek. Een typische Chinese reactie en een typische Chinese oplossing.

Het feit dat Chinese scholen de sportactiviteiten aanpassen in een programma, wijst er alvast op dat gezonde sport en mondmaskers niet echt compatibel zijn.