Serieus snel, maar waarschijnlijk ook een serieuze aanslag op je bankrekening.

Ferrari liet zopas weten dat het meer winst wil gaan maken. Er staan tal van nieuwe modellen op til – waaronder een heuse SUV – die de verkoop moeten gaan aanslingeren. Er zal eveneens serieus werk gemaakt worden van verschillende hybride sportwagens die, naast een elektrische krachtbron, ook een V6 aan boord zullen krijgen. Bij het horen van ‘V6’ zijn er verschillende specialisten die denken dat het merk ook weer Dino’s zal gaan produceren. Onder dat label werden in vervlogen tijden ‘betaalbare’ Ferrari’s aangeboden met eveneens een V6 aan boord, namelijk.

Maar aan de heel andere kant willen ze ook meer héél exclusief materiaal gaan bouwen en de Monza SP1 en SP2 zijn daar een begin van. En aangezien het erg zeldzame Ferrari’s betreft, kunnen ze daar makkelijk een prijs met zes nullen op kleven.

Maar het zijn dan ook geen gebakjes op wielen, die Monza’s. Centraal voorin – dus achter de vooras – ligt een 6,5-liter grote V12 die maar liefst 810pk en 719Nm produceert. De SP1, een eenzitter, weegt exact 1.500 kilogram. Met de SP2 kan je nog een passagier meenemen en die weegt twintig kilogram zwaarder.

Met zo’n cijfers is de Monza natuurlijk in staat tot prestaties om van te duizelen. Van nul naar honderd neemt 2,9 tellen in beslag, nul naar tweehonderd duurt 7,9 seconden. De topsnelheid ligt boven de 300 km/u.

‘Tegen zo’n snelheid waai je er toch gewoon uit?’ zo denk je nu misschien. De auto heeft immers geen ruiten. Maar toch: de aerodynamica van de koets werd zo ontwikkeld dat er haast geen wind zou binnenkomen. Virtual Wind Shield, zo noemen ze dat bij Ferrari. De tijd dat ze aan alles een Italiaanse benaming gaven ligt al een tijdje achter ons.

Hoeveel exemplaren Ferrari precies gaat maken is nog niet bekend, net als de prijs.

1

Image 1 of 12

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.