Moordenaar Ilse Uyttersprot stond bekend voor zijn agressief kantje

Gruwelijke details over de moord op ex-burgemeester van Aalst.

De moordenaar van Ilse Uyttersprot(53) zit in de cellen van de politie van Aalst. Het gaat om ene Jurgen D.(49), vastgoedmakelaar en bekend bij het gerecht voor zijn explosieve trekjes. In 2014 werd hij door de correctionele rechtbank veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel omdat hij zijn toenmalige vriendin enkele rake tikken had verkocht. Een en ander gebeurde in 2012 na de relatiebreuk met het slachtoffer. Hij stalkte de vrouw nog tot april 2013.

Sinds enkele maanden had D. een relatie met Ise Uyttersprot. Een vriend van Jurgen D. verklaarde aan de pers dat hij psychische problemen had door de coronacrisis, die hem financieel en mentaal had gekraakt.

Dinsdagochtend wandelde Jurgen D. anderhalve kilometer naar het politiekantoor in Aalst en verklaarde daar dat hij “zijn vriendin iets had aangedaan”. Jurgen had zich opgefrist, was spic en span en vertoonde geen enkel spatje bloed.

Dat het wel degelijk om een moord gaat en niet om doodslag, werd duidelijk op de plaats delict. Ilse stierf een gewelddadige dood. Volgens verscheidene bronnen heeft D. haar het hoofd ingeslagen met een hamer. Men spreekt ook van verschillende messteken, maar dat is nog niet bevestigd.

Het parket verdenkt Jurgen D. niet alleen van moord, maar gaat er ook vanuit dat het gepland was en geen opwelling van het moment. Er wordt gefluisterd dat Ilse een einde wilde maken aan de relatie.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More