Laten we eerlijk zijn, er is maar één reden dat de Mortal Kombat-spelletjes al sinds 1992 zo populair zijn.

Nadat je je tegenstander flink hebt afgeranseld, trakteer je ‘m op een zo gruwelijk mogelijke dood. Een Mortal Kombat zonder Fatalities is als een Chinees zonder mondmasker. Over mondmaskers gesproken: het personage Scorpion heeft zijn eigen animatiefilm gekregen, getiteld Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge.

Nadat huurmoordenaar Sub-Zero zijn familie uitmoordt, wordt hij een verloren ziel die niets liever wil dan wraak nemen. Die wraak kan hij nemen op het prestigieuze Mortal Kombat-toernooi, waar bekende namen tussen zitten zoals Johnny Cage, Liu Kang, Sub-Zero, Scorpion, Sonya Blade en Shang Tsung. Personages schelden, het bloed vloeit rijkelijk en ook de bekende X-Ray Moves, die in Mortal Kombat uit 2011 zijn geïntroduceerd, maken deel uit van de animatiefilm.

De tekenfilm is een uitstekend zoethoudertje, tot de live action-versie uitkomt in 2021. Scenarist Greg Russo heeft al laten weten dat het minstens even bloederig gaat worden, en dat de meest lugubere fatalities uit de games zullen nagebootst worden.

De digitale versies van Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge komen op 12 april. Vervolgens komen op 28 april de fysieke edities uit.

Onderstaande red band-trailer is niet bedoeld voor de gevoelige zieltjes onder ons.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."