Mosselen worden ook wel eens het zwarte goud genoemd. Maar naast heel lekker zijn mosselen ook extreem veelzijdig: rauw, gekookt, gegratineerd of gefrituurd, het kan allemaal! Maar hoe begin je eraan?

Je vindt verschillende mosselbereidingen makkelijk op de menukaarten van de meeste restaurants. Maar je kan ze uiteraard ook zelf klaarmaken. En dat is makkelijker dan je zou denken. Wij geven jou alvast enkele tips en tricks mee om jouw tafelgasten een restaurantwaardige portie mosselen voor te schotelen.

1. Respecteer het mosselseizoen

Een goed gerecht start altijd met een kwaliteitsvol product. Koop mosselen dan ook alleen wanneer ze op en top zijn. Vroeger zei men dat het seizoen van de mosselen alleen tijdens de maanden met een ‘r’ was, dus van september tot en met april. Tegenwoordig begint het mosselseizoen al vaak in juli. Van maart tot en met juni zijn de mosselen in principe aan het groeien. Maar door diverse koel- en verwerkingstechnieken liggen er tijdens deze periode ook vaak mosselen in de winkels. Maar op hun best zijn ze in de maanden augustus en september.

2. LEES HIER VERDER

RECEPT: Cannelloni van mosselen