De Hello Belgium Railpass werd aangeboden aan alle Belgische inwoners ouder dan 12 jaar  die vóór 30 september een aanvraag deden. De Railpass is goed voor 2 “gratis” ritten per maand vanaf 5 oktober 2020 tot 31 maart 2021. Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.

Zoals vele Vlamingen heb ik die “gratis” Railpass aangevraagd. (Gratis bestaat uiteraard niet. Uiteindelijk belandt de factuur bij de burger). Ik deed dat in 2 keer. De eerste maal voor mijn partner en mij, de tweede keer ruim een week later voor onze jongste twee kinderen die nog thuis leven.

Verrassend genoeg kwamen de vervoersbewijzen voor de kinderen eerst aan. De tickets voor mijn partner en mij kwamen vandaag, ruim een week later, aan. Vreemd.

In totaal zit er dus ruim twee weken verschil in de levering van de vervoersbewijzen. Het maakt uiteraard niets uit aangezien de Railpass maar vanaf 5 oktober geldig is, maar het wijst wel op een merkwaardig verwerkingsproces bij de dienstverlener. Het is alsof een trein die later vertrokken is, en even snel rijdt als de trein die een half uur eerder vertrokken is, toch eerst aankomt…