Wetenschappers beginnen zich zorgen te maken.

Volgens het BBC News is het aantal besmettingen met de mysterieuze longziekte veel hoger dan men tot nu toe aannam. Volgens het MRC, Centre for Global Infectious Disease Analysis, in Londen zijn er momenteel al zo’n 1.700 besmettingen.

Twee mensen stierven ondertussen door ademhalingsproblemen. Officieel zijn er slechts 45 zieken waarvan er 2 gestorven zijn en 5 anderen er erg aan toe zijn. Tot voor kort was het alleen een probleem in de stad Wuhan met 11 miljoen inwoners, maar ondertussen meldt men twee besmettingen in Thailand en een in Japan. Van twee van hen weet men zeker dat ze in Wuhan waren geweest. Iedereen die van Wuhan naar het buitenland reist, wordt ondertussen gescreend.

Het virus is een nieuw type van het coronavirus. Men vreest dat de besmettingen nog zullen toenemen en dat virus  zal toeslaan zoals het Sars-virus in 2002 en 2003, toen er 650 mensen stierven in China.

Ze kwamen er ondertussen al wel achter dat veel van de slachtoffers werkten op een markt waar zeevruchten verkocht worden. Die markt is ondertussen gesloten.