Mysterieuze investeerder koopt voor 400 miljoen dollar aan Bitcoin

De hype rond de allereerste digitale munt is duidelijk nog niet over. Ondanks de voortdurende koersschommelingen wordt er nog stevig geïnvesteerd in de Bitcoin.

Er zijn beleggers  die enkele duizenden dollars investeren in digitale munten. Andere nemen al wat meer risico en besteden zomaar even enkele honderden miljoenen dollars. In het begin van dit jaar was de mensheid nog wat achterdochtig in cryptoland. Maar daar is de afgelopen weken niet al te veel meer van te merken. De waarde van Bitcoin steeg op korte tijd van 6.000 dollar naar 10.000 dollar. Een anonieme investeerder begreep dat er iets te verdienen viel en heeft maar liefst voor 400 miljoen dollar aan Bitcoin gekocht. 

Natuurlijk wil iedereen weten wie in hemelsnaam deze kapitaalkrachtige investeerder is. Alleen zijn Bitcoin-adres is bekend: 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64. De man of vrouw kocht begin februari op drie dagen tijd zo’n 41.000 Bitcoins. Op het mysterieuze account staan nu bijna 100.000 Bitcoins te blinken.

Heel deze transactie zorgt voor de nodige complottheorieën. Sommige vermoeden dat ‘men’ op deze manier Bitcoins kunstmatig in stand wil houden. Maar het gevaar bestaat ook dat, wanneer deze account al z’n cryptomunten verkoopt, een grote koersschommeling het gevolg zal zijn. Iemand met zo’n grote hoeveelheid aan Bitcoins kan een serieuze invloed uitoefen op de koers.

Experts vermoeden dat de waarde van de Bitcoin tegen de zomer zal stijgen naar 20.000 dollar. Reken  maar even uit hoeveel winst 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64 dan heeft gemaakt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More