N-VA gaat niet naar verjaardagsfeestje van prinses Elisabeth

Geen partijbeslissing, maar uitgenodigde N-VA’ers denken er allemaal hetzelfde over.

‘Te veel werk om naar een privéfeestje te gaan.’ Jan Jambon, minster-president van Vlaanderen, wenst de prinses van harte een gelukkige verjaardag, maar kan niet op het feest aanwezig zijn. “Het is een privéfeest waar mijn aanwezigheid niet noodzakelijk is”, zegt Jan.

Bij de andere N-VA’ers klinkt in gelijkaardige bewoordingen het zelfde (verjaardags)liedje. Behalve Jan Jambon en parlementsvoorzitter Liesbeth Homans zijn ook de minsters Zuhal Demir, Ben Weyts en Mathias Diependaele verhinderd om naar het feestje te gaan. N-VA stuurt met andere woorden zijn kat.

Het kan niemand ontgaan zijn dat prinses Elisabeth vandaag 18 jaar wordt. Dat wil zeggen dat ze vanaf nu – in theorie – koningin kan worden. Het paleis ziet haar verjaardagsfeestje – in tegenstelling tot wat N-VA beweert – als een officiële ceremonie voor de troonopvolger.

Als je wilt weten waar je belastingsgeld naartoe gaat, kan je vanaf 11u de ceremonie live volgen op tv. Op het feestje met een groot Efteling-gehalte, zal je de hele koninklijke familie van zusjes en ooms en tantes, met bompa en bomma de revue kunnen zien passeren. Het belooft een festijn van hoedjes en kepies, lintjes, zwaarden en veel blingbling te worden, waarvan je later op koekjesdozen nog zal kunnen nagenieten. Bijzonder overigens dat de familie nog eens voltallig gezellig samen zal zijn, want er ligt nogal eens wat haar in de koninklijke boter. Elisabeth heeft zelfs 80 leeftijdsgenoten mogen uitkiezen uit de onderdanen. De prinses wil namelijk “haar generatie een stem geven.”

Naar verluidt zou Delphine Boël geen uitnodiging hebben gekregen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More