Eddie Murphy is druk bezig met het vervolg op de klassieker Coming to America.

Maar liefst 32 jaar na het uitkomen van de eerste film zal het tweede deel volgend jaar in de bioscoop te zien zijn. Coming to America verscheen in 1988 en de kaskraker leverde het enorme bedrag van 300 miljoen dollar wereldwijd op. Twee jaar eerder mocht hij opdraven als beschermer van de redder van de hele mensheid in The Golden Child.

De film was maar een bescheiden hitje (80 miljoen dollar wereldwijd), maar de entertainment-waarde van de film lag wel zeer hoog.  Eddie Murphy kon tijdens zijn hoogtijdagen bijna overal mee wegkomen en dus ook met deze ietwat bizarre avonturenfilm. De inmiddels gedateerde effecten en humor doen de film echter de das niet geheel om, want de eighties-sfeer smaakt nu nog steeds.

Het plot bestond uit een uitverkoren Tibetaans ontvoerd kind dat over toverkrachten beschikt en een queeste naar een heilige dolk helemaal in de verre uiteinden van Kathmandu. Dat ‘Gouden Kind ‘ werd destijds gespeeld door de toen zesjarige Jasmin L. Reate. Haar korte acteercarrière bleef vanaf toen beperkt met deze ene rol.

Tijdens het Toronto International Film Festival vorig weekend kwamen de 58-jarige Murphy en 39-jarige Reate nog eens samen voor een kleine reünie en dat leverde volgende leuke foto op. 

Godver…we worden oud!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."