Ondanks het feit dat het nieuws al even bekend was dat Iron Fist en Luke Cage mogen fluiten naar een volgende seizoen, kwam de schok toch hard aan bij vele fans toen ze vernamen dat Netflix ook de stekker trekt uit iedereens favoriete rode duivel uit Hell’s Kitchen.

Zeker als je weet dat het derde seizoen van Daredevil zeer goed werd onthaald, zowel bij de kijkers als bij de critici. De publieksscore van maar liefst 96 procent op Rotten Tomatoes is een uitstekend bewijs hiervoor.

Maar terwijl de fans het nieuws teleurgesteld opvingen, waren ook de makers van Daredevil bijzonder teleurgesteld. En ook wel woedend. Volgens Sam Ernst, schrijver van de serie, was het vierde seizoen al helemaal uitgestippeld. 

Maar gelukkig is er nog licht aan het einde van de tunnel voor de man zonder vrees.  Zo heeft Marvel pas aan zijn fans bekendgemaakt dat Daredevil zal voortleven in andere media. “Marvel is het enorme publiek dat van Daredevil houdt ontzettend dankbaar. Vanaf het moment dat de jonge Matt zijn eerste heldendaad verrichtte, was het een fantastisch avontuur.  We zijn ongelooflijk trots op de geweldige showrunners en schrijvers, Drew Goddard, Steven DeKnight, Marco Ramirez, Doug Petrie, Erik Oleson, Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D’Onofrio en onze cast die de personages tot leven bracht. En we kijken uit naar meer avonturen met de man zonder angst in de toekomst”, zo staat in een verklaring op Marvel’s website. 

Disney is zich, zoals we inmiddels weten, terug aan het trekken uit de overeenkomsten met andere streaming-services als Netflix. Ze werken namelijk aan een eigen dienst.. Die heeft nu ook een naam: Disney+ zal eind 2019 gelanceerd worden.  Disney, dat onder meer eigenaar is van Star Wars, Marvel, National Geographic en Pixar kan dus met een beetje geluk de stopgezette superheldenseries een nieuw leven inblazen.

Jessica Jones en The Punisher zijn de enige Marvel-series op Netflix die nog een nieuw seizoen krijgen. 

https://www.instagram.com/p/BqyfmUAAHzv/

Om de droevige Marvel-fans op te beuren, kan de gloednieuwe trailer van Captain Marvel misschien helpen?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."