Nu zondag krijgen de burgers twee keer goed nieuws: ze mogen een uurtje langer slapen en ze mogen de negentiende verjaardag van prinses Elisabeth vieren.

Elisabeth is de vermoedelijke troonopvolger en ze wordt dus extra in de gaten gehouden. Wie uitgenodigd zou worden op het verjaardagsfeestje van de prinses, wordt wel aan een grondige screening onderworpen.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Een meisje dat naar school ging in het Sint-Jan Berchmanscollege te Brussel heeft het meegemaakt: “Een aantal vriendinnen en ik waren uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van Elisabeth (enkele jaren geleden, nvdr.). Vooraleer we konden feesten, werden we onderworpen aan een grondige screening. Zo was er een persoon die met een toestel langs ons lichaam kwam (sweeping). Vervolgens moesten we zelfs door een metaaldetector.”

Het meisje vertelde dat ze behoorlijk onder de indruk was, vooral omdat niemand haar verteld had dat ze deze vernederende procedure moest ondergaan. “Dachten ze nu werkelijk dat we een mes meehadden of dat we een bom zouden laten ontploffen? We zaten al jaren met de prinses op school.”

Het feestje ging door na de aanslagen van Brussel in 2016. Dat zou een bijkomende verklaring kunnen zijn voor de strenge maatregelen.

[/wcm_restrict]