Als je dacht dat de meme met de Ghanese dansende kistendragers ondertussen een stille dood is gestorven… think again.

De Dancing Coffin of Pallbearers-meme wordt nog steeds wereldwijd gebruikt, gedeeld en nagebootst. Soms resulteert dit in een filmpje met zeer slechte smaak, maar de eigenaars van onderstaande nachtclub tonen aan hoe een virale sensatie om te buigen naar hun eigen voordeel.

We horen je al meteen denken: hoe kan er in deze quarantaine-tijden in hemelsnaam een nachtclub op volle toeren draaien? Wel, in tegenstelling tot landjes amper een pindanoot groot, hebben de 24 miljoen inwoners van Taiwan geen nood aan acht ministers van Volksgezondheid. Ze waren snugger genoeg om vanaf het moment dat de eerste Covid-19 nieuwsberichten binnen sijpelden, strenge controles te doen aan de grenzen.

Alle binnenkomende reizigers werden meteen gecontroleerd met thermometers,  moesten een vragenlijst invullen en iedereen die ziek bleek te zijn, moest onmiddellijk in quarantaine. Hierdoor heeft Taiwan tot nu toe amper een honderdtal besmette gevallen.

Het dagdagelijkse leven gaat dan ook zijn normale gangetje en dat geldt ook zeker voor het nachtleven. En zo komen we terug op de populairste meme van 2020.

In de hoofdstad Taipei kan je namelijk gaan feesten in de nachtclub OMNI en wanneer je er bubbels besteld van een hogere prijsklasse, worden deze gepresenteerd op een zeer unieke manier.

De dansgroep Luxyboyz komen dan op het podium, gekleed als de Ghanese kistendragers, maar in plaats van een doodskist, brengen ze een plateau gevuld met heerlijke champagne en dat op dezelfde tonen als in de meme.

Geweldig!

 

 

 

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."