Nachtelijke monsterfiles in Marokko na plotse lockdown (video)

Acht steden meteen op slot, chaos compleet.

Sinds middernacht zijn er in Marokko acht steden plots op slot gegaan: Casablanca en de nabije steden Berrechid en Settat, de ‘koningssteden’ Fez en Meknes, Marrakesh in het zuiden en Tanger en Tetouan in het noorden van het land. De Marokkaanse overheid nam deze maatregel omdat er gisteren in Marokko ruim 600 nieuwe coronagevallen waren bijgekomen. De autoriteiten besloten daarom om acht steden meteen in een lockdown te plaatsen. Niemand mag er meer in of uit.

Het nieuws werd echter slechts enkele uren voordat de nieuwe maatregel van kracht ging, meegedeeld. Het gevolg was een nachtelijke verkeerschaos.

De autoriteiten kwamen met een verklaring die ons heel bekend in de oren klinkt: “Het besluit om de steden af te grendelen is genomen in het licht van “het falen van de meerderheid van de burgers bij het naleven van preventieve maatregelen zoals social distancing, het dragen van mondkapjes en het gebruik van desinfectiemiddelen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More