NASA heeft een nieuw onderzoeksteam samengesteld dat voor eens en voor altijd de vraag “zijn we alleen in het universum” zal moeten beantwoorden.

E.T. zal zich niet lang meer kunnen verstoppen voor het nieuwe onderzoeksteam van NASA, dat onlangs samengesteld werd om actief op zoek te gaan naar ander leven in het universum. Het Center for Life Detection Science (CLDS) opereert vanuit het onderzoekscentrum van NASA in Mountain View, California, en zal nieuwe middelen ontwikkelen om buitenaards leven op te sporen.

Het team werd samengesteld uit wetenschappers van zowel binnenin als van buiten uit het Amerikaanse onderzoeksagentschap en bestaat uit experts in uiteenlopende velden, zoals biologie en astrofysica. Zij zullen strategieën en middelen ontwikkelen die aangepast zijn aan de unieke omstandigheden van elke planeet. Het CLDS wordt bijgestaan door onderzoeksteams van Georgetown University en het Georgia Institute of Technology.

Terwijl researchers van de universiteit zich over de “fingerprints of life” zullen buigen en nieuwe manieren zullen uitwerken om deze te ontdekken op andere planeten, zullen experts van het Georgia Institute of Technology onderzoeken of er leven mogelijk is op Mars en op de ijzige planeten aan het uiteinde van ons zonnestelsel. In de toekomst zullen nog andere teams het CLDS komen versterken in hun jacht op de aliens.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught