Blijkbaar doet mannelijk zaad het goed in gewichtloze situaties.

Een paar wetenschappers testten onlangs wat er zou gebeuren wanneer ze ingevroren mannelijke zaadcellen onderworpen aan minimale zwaartekracht. Bleek dat de kwaliteit van dat sperma gelijk bleef aan dat van zaad in zijn natuurlijke habitat: de balzak.

Dat bracht de onderzoekers op het idee een gigantische spermabank op Mars te bouwen zodat de rode planeet in de toekomst gekoloniseerd zou kunnen worden door vrouwelijke astronauten. In 2017 publiceerde NASA reeds een rapport waarin ze adviseerden om de teams die naar Mars gestuurd zouden worden homogeen te houden. Een team dat enkel uit mannelijke of enkel uit vrouwelijke astronauten zou bestaan, zou de cohesie van de groep bevorderen en seksuele spanningen vermijden (ook al weten wij tegenwoordig dat mannetjes ook wel eens met mannetjes paren en vrouwtjes ook wel eens graag aan de vrouwtjes zitten).

Het team dat op het idee van de spermabank kwam, vond nochtans dat, als ruimtemissies naar Mars in de toekomst steeds frequenter worden en mensen zich voor langere periodes in de ruimte zullen bevinden, de mogelijkheid tot buitenaardse voortplanting overwogen moet worden. Rampetampen in het gewichtloze lijkt ons best spannend, maar helaas is het mannelijke geslacht dus bijna overbodig geworden.

NASA liet verder al weten dat de eerste mens op Mars waarschijnlijk een vrouw zal zijn en dat zij al voet zou kunnen zetten op de rode planeet tegen 2023. En wij dachten nog wel dat meisjes van Venus waren en mannen van Mars…

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught