Professor Luc Montagnier was de ontdekker van het HIV-virus, waar hij in 2008 een Nobelprijs voor kreeg. Hij heeft zo zijn redenen om te geloven dat het nieuwe coronavirus door mensen werd gemaakt, en dat betekent volgens hem ook (een beetje) goed nieuws.

Of het nieuwe coronavirus al dan niet ontsnapte uit een laboratorium uit Wuhan of niet, daar gaan wij ons niet over uitspreken. Er zijn alleszins aanwijzingen dat dit op zijn minst zou kunnen. Professor Luc Montagnier vertelde aan de Franse zender CNEWS dat hij daar ook zo over denkt.

“Samen met mijn collega, de biowiskundige Jean-Claude Perez, hebben wij de soort van het genoom van dit virus nauwkeurig geanalyseerd”, klinkt het.

“SARS-CoV-2 bevat wel degelijk HIV-elementen. Die kunnen onmogelijk van een HIV-patiënt afkomstig zijn. Je kunt enkel een HIV-reeks in dit genoom inbrengen, door gebruik te maken van moleculaire instrumenten. Dat kan dan weer enkel in een laboratorium worden gedaan.”

De meest logische verklaring volgens de dokter? “Men probeerde in Wuhan een vaccin tegen AIDS te ontwikkelen. Daarvoor werd een virus ontwikkeld, dat per abuis uit het lab ontsnapte.”

Volgens de professor betekent dat ook een beetje goed nieuws: “De natuur accepteert helemaal geen moleculair geknoei. Dit onnatuurlijk virus zal bijgevolg door de natuur weer geëlimineerd worden. Zelfs wanneer er niks tegen het virus wordt ondernomen, zal het stilaan weer verdwijnen.”

Wat volgens professor Montagnier niet hoeft te betekenen dat je niet langer in je kot hoeft te blijven: “De maatregelen die nu wereldwijd worden genomen om de verspreiding te vertragen, helpen er zeker aan mee de pandemie vroeger te stoppen.”

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.