Nederland panikeert met betere cijfers dan de onze

Nederlands premier Mark Rutte legt het hele land aan banden.

Vanaf dinsdag 18 uur, zal Nederland zich moeten houden aan een hele resem nieuwe – en strengere – maatregelen. “Het is een kwestie van voortschrijdend inzicht geweest”, begon premier Rutte de persconferentie. Volgens de premier loopt het aantal besmettingen zo snel op dat hij zich genoodzaakt ziet om niet alleen voor de rode provincies strengere maatregelen uit te vaardigen, maar voor het hele land. Volgens Rutte is het nodig om een nieuwe lockdown te vermijden. En dus zal de horeca in het hele land om 22 uur de deuren moeten sluiten, zal alle sport het zonder publiek moeten doen, mogen er nog maximaal 30 mensen in de restaurants, wordt thuiswerken de (verplichte) norm, moeten winkelkarretjes weer – ook als je voor een brood komt – en komen er voor ouderen speciale tijdvakken om te winkelen.

Toch doet Nederland het beter dan wij. Nederland telde per 100.000 inwoners de voorbije 14 dagen 159 nieuwe besmettingen, België 160. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is overigens bang voor de evolutie bij ons. Vandaag heeft het voor heel België het reisadvies aangescherpt naar code oranje. Veel Nederlanders zullen we hier de komende weken dus niet zien.

Toch doen we het doen alsmaar beter: volgens de laatste bekende dagcijfers zijn er op vrijdag 25 september 1.387 besmettingen vastgesteld, 1.697 op 24 september en 2.089 op 23 september. We kunnen met andere woorden voorzichtig stellen dat de landing naar het plateau is ingezet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More