Handige Nederlander bouwt gewoon zijn eigen Bentley-terreinmonster (foto’s)

Maken of kraken?

Wie een jaar of tien geleden een chique, Britse SUV wilde, die kwam automatisch uit bij een Range Rover. Tegenwoordig is er ook de Bentley Bentayga en zelfs van Rolls-Royce en Aston Martin mogen we weldra een SUV verwachten.

Waarom iemand dan op het idee komt om een Bentley Continental GT uit 2006 om te bouwen tot een terreinmonster, is ons niet helemaal duidelijk. Volgens de verkoper, Classic Youngtimer uit het Nederlandse Uden, onderging de auto dit jaar zijn metamorfose in de eigen werkplaats.

De coupé kreeg een andere ophanging, dikke terreinbanden waarvoor de wielkasten moesten vergroot worden en Hella-verstralers en een reservewielrek op het dak. Om het geheel iets sportiever te maken, kregen de grill en spiegels een zwarte lak.

De krachtbron werd gewoon standaard gehouden, maar dat is natuurlijk ook niet min: 5.998cc, W12, 560pk en 650Nm koppel. De Continental-SUV sprint hiermee volgens de verkoper in 4,8 seconden naar de 100 en behaalt een top van 318 km/u. Dat zijn echter de waarden die Bentley opgeeft voor de ‘gewone’ Continental GT en dat lijkt ons niet helemaal haalbaar. Al zal het nog steeds geen slak zijn natuurlijk.

De ietwat eigenaardige SUV staat thans te koop. De prijs is op aanvraag, wat ons doet vermoeden dat het niet echt een koopje is.

1

Image 1 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More