Nederlander sloot zichzelf jarenlang op met 6 kinderen in een kelder

Drenthse politie doet macabere ontdekking.

Een gehandicapte man wachtte met zijn zes kinderen op de apocalyps en sloot zichzelf op voor de rest van de wereld. Eén en ander kwam aan het licht toen de 25-jarige zoon een cafe in Ruinerwold binnenwandelde, 5 pintjes bestelde voor zichzelf en die meteen opdronk. Zijn kinderlijke manier van praten, was de cafébaas opgevallen.

“Hij was duidelijk onder indruk van de omgeving”, vertelt de cafébaas van het café. “De jongeman vertelde dat hij negen jaar niet buiten was geweest. Hij had een vies baardje en versleten kleren. Uiteindelijk vertelde hij waar hij woonde, dat hij broertjes en zusjes had en dat hij nooit naar school was geweest.

De cafébaas verwittigde de politie, die een inval deed in de boerderij waar de man vandaan kwam. Ze  ontdekten al snel dat er achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder liep. Daar bleek een vader met zes kinderen al jarenlang te wonen. De man (58) lag er verwaarloosd in bed en bleek jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad. Bij hem in de kelder troffen ze nog vijf andere kinderen aan tussen de 16 en de 25 jaar oud. Zij wisten niet dat er nog andere mensen bestonden. Het gezin leefde in een afgelegen boerderij en hield zich in leven met een eigen moestuin een een geit. In het Drenthse gehucht wonen nauwelijks 200 mensen. Er was niemand ooit wat opgevallen.

Een moeder vond de politie niet. Ze vermoeden dat die is overleden en ergens begraven ligt rond het huis. In het dorp kan niemand iets vertellen over het gezin. De vader wil voorlopig niet meewerken met de politie.

De kinderen zijn ondertussen geplaatst.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More