Urbex-fotograaf ontdekt een berg pakketjes van AliExpress.

Tijdens een avontuurlijk tochtje – op zoek naar de wonderen van verlaten industriële sites – ziet urbex-fotograaf Jan van de der Kraan een vrachtwagen staan met honderden kartonnen dozen op de grond. Vreemd, want het zijn verlaten gebouwen, waar niet meer wordt gewerkt, maar het wordt nog vreemder, als hij merkt dat er Roemeens sprekende mannen rondlopen die op de vlucht slaan als hij dichterbij komt.

Wanneer de fotograaf bij de vrachtwagen staat, ziet hij dat het allemaal pakketjes zijn van AliExpress (een webwinkel die onder de vleugels werkt van de Alibaba Group). Hij vindt telefoonhoesjes, handdoeken met foto’s daarop bedrukt, kleren, stickers, voorbinddildo’s, allemaal met als bezorgadres Nederland.

Een Nederlander die in een verlaten Fabriek in Luik Nederlandse postpakketjes vindt? Toeval bestaat! De fotograaf vermoedt dat de vrachtwagen gestolen was en dat ze met de er met de beste spullen al vandoor waren. Je zou dus kunnen concluderen dat de Roemenen de dildo’s niet als waardevol beschouwden en achterlieten. 

Nu goed, wat doe als je zo’n voorbinddildo online – want dat is lekker anoniem -besteld hebt en je zit opgewonden te wachten op de postbedeling? Bellen naar Aliexpress.

“En wat had u dan precies besteld mijnheer?”