Nederlands geboefte rijdt Audi RS3 aan gort

Bij onze noorderburen worden vrij veel Audi RS-modellen gestolen, om er vervolgens overvallen mee te plegen. Niet zelden worden de auto’s daarna uitgebrand teruggevonden.

Waarom boeven vooral voor Audi RS’en kiezen? Het zijn vierzitters met een royale kofferruimte, ze zijn snel en dankzij vierwielaandrijving en allerlei veiligheidssnufjes ook nog behoorlijk ‘idiotproof’.

Toch liep het deze week voor crapuultjes in een Audi RS3 fout af. Ze werden op de snelweg achternagezeten door de politie, waarbij snelheden van meer dan 250 km/u gehaald werden. In Gouda nam het geboefte de afrit, in de hoop de agenten af te schudden. Die zetten echter een helikopter in, die de RS3 al snel terugvond. Op de vlucht voor de helikopter, crashten de heren in Reeuwijk.

De bestuurder van de auto probeerde nog te vluchten door in het water te springen, maar het mocht niet baten. “Meer dan een nat pak haalde hij niet”, klinkt het bij de politie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More