Nou, dat wordt een leuke boete.

In het onderstaande filmpje zien we twee Lamborghini Murcielago’s achter elkaar aan rijden. Dan komt er plots een motoragent bij, die het duo een tijdlang volgt en tenslotte aan de kant zet. Eén van hen kreeg een fikse boete. Toch hebben de twee Lambo’s op geen enkel ogenblik te snel gereden. Wat is er aan de hand: heeft u gezien wat?

Op 1:36 zien we de voorste Lamborghini een Peugeot voorbijgaan. Wanneer we vanuit het oogpunt van de agent bekijken, heeft-ie voor hij eventjes verdwijnt voor de Peugeot een witte nummerplaat en wanneer hij weer tevoorschijn komt een Nederlandse gele.

Jawel: de eigenaar van de Italiaanse sportkar liet een nummerplaatwisselaar inbouwen. Bijzonder handig wanneer u geregeld het gaspedaal te diep intrapt en toch niet beboet wil worden. Of om plofkraken te plegen, weten wij veel waarvoor zoiets nog handig kan zijn.

In ieder geval: zoiets is natuurlijk heel erg strafbaar. In ons land kunt u, als u met zoiets betrapt wordt, rekenen op een gevangenisstraf van vijftien dagen tot drie maanden plus een geldboete tussen zeshonderd en zesduizend euro.

Het voorval dateert van vorige maand, maar de beelden kwamen nu pas online.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.