Eenvoudig, maar wie had dìt nu ooit gedacht?

De ramadan is alweer even gedaan, en die verliep dit jaar enigszins anders dan andere jaren vanwege corona. Desondanks alle corona-maatregelen de beleving van die ramadan bemoeilijkte, hebben de moslims dat bijzonder goed gedaan. Volgens Marc Van Ranst mogen we hen bijzonder dankbaar zijn, want het is dankzij de moslims in ons land, dat we blijkbaar stilaan uit de corona-miserie geraken.

Verschillende media legden vast hoe de ramadan – en het suikerfeest dat daar op volgt – er bij families aan toe ging. Zo ook de NOS, de Nederlandse openbare omroep. Zij maakten er niet alleen een leuke reportage van, ze deden ook nog een erg bijzondere ontdekking.

‘Hier de mannen, de vrouwen zitten elders in het huis omdat de tafel te klein is voor iedereen’, klinkt het bijschrift bij een foto.

Dat is bijzonder nieuws, toch? Al eeuwenlang denkt de wereld dat die scheiding van mannen en vrouwen in de islam een geloofsding is, maar nu blijkt het gewoon een praktisch issue te zijn. Mannen en vrouwen eten apart, want de tafel is te klein. Dat geeft ons meteen ook andere inzichten:

Enkele jaren geleden was er een politieke partij die voorstelde om het openbaar vervoer in Brussel apart te maken voor mannen en vrouwen. Dat was gewoon omdat de bussen te klein waren.

Ook in ons land willen er alsmaar meer moslims dat zwembaden op bepaalde dagen apart zwemmen voor mannen en vrouwen invoeren. Da’s gewoon omdat de zwembaden te klein zijn!

In grote steden zijn er fitnesscentra die alleen voor mannen, of alleen voor vrouwen zijn. Omdat hun fitnesszaal te klein is.

Mannen en vrouwen gaan apart naar de moskee, omdat de gebedsruimtes te klein zijn.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.