De Strong Viking obstacle run is door obstakels.com uitgeroepen tot de beste Obstacle & Mud run van Nederland en dat twee jaar op rij.

Het evenement bij uitstek, voor sportievelingen die niets liever doen dan door het vuil kruipen om aan de eindmeet te geraken. Het parcours bestaat steeds uit obstakels geïnspireerd op de Vikings, en waar de term ‘een modderbad nemen’ allesbehalve ontspannend is. Kortom: kruipen, springen, klimmen en afzien doorheen de modder op weg naar het Walhalla.

Helaas zijn zelfs stoere Vikings niet opgewassen tegen een kleine, onzichtbare, besmettelijke vijand die de wereld momenteel in de ban houdt. Hierdoor was de organisatie ook gedwongen 15 edities af te gelasten. Maar niet getreurd, want er gaan nog steeds twee evenementen door, en jij kan er aan deelnemen.

Het concept is wel lichtjes aangepast, maar niettemin biedt de virtuele obstacle run van Strong Viking voldoende uitdaging voor echte ploeteraars.

Want deze keer is het startpunt je eigen voordeur. Je moet zelf een route uitstippelen en de lengte moet gelijk zijn aan één van de vier niveaus opgelegd door Strong Viking. Gaande van vier kilometer tot 19 kilometer. Via een app hou je de afgelegde prestaties bij om de gegevens vervolgens door te sturen naar de website.

De organisatie roept wel op om drukke recreatiegebieden te mijden en afstand te houden van vrienden die eveneens willen meedoen.

Daar je louter iets aan jezelf wil bewijzen, heeft het dan ook gen nut om vals te spelen.

Een ticket voor de Strong Viking Virtual Edition kost slechts 11,95 euro en zal doorgaan van 21 tem 24 mei 2020 of 11 tem 14 juni 2020. 

Na het volbrengen van een afstand, wordt daadwerkelijk een medaille en een T-shirt toegestuurd. Meer informatie hoe te aanmelden via www.strongviking.com.

Is er dan toch een lichtpuntje voor de vele sportievelingen die geen raad weten met hun opgebouwde energiereserves?

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."