Weekblad Privé brengt affaire van Borsato (52) met pianiste Iris Hondt (32) naar buiten.

De Nederlandse boekjes hebben de reputatie om BN’ers (het Nederlandse equivalent van onze BV’s’) op te jagen tot in hun slaapkamer. Zij spiegelen zich aan de Britse tabloids en schamen zich er niet voor om paparazzi op pad te sturen. Privé, de naam zegt het zelf, zet zich daarvoor in pole-positie en moet en zal bewijzen wat er in de wandelgangen wordt gefluisterd.

Vandaag is Marco Borsato kop van jut. Privé pakt uit met een geheime affaire die hij zou hebben gehad met concertpianiste Iris Hond. Eén en ander zou gebeurd zijn in één van de zwartste periodes uit Marco’s leven, toen zijn productiemaatschappij, The Entertainment Group, failliet ging. Het blad Privé is zo schaamteloos privé gaan sneukelen dat ze zowel Marco Borsato als Iris Hand tot een bekentenis dwongen.

De reactie van zowel de zanger als de pianiste, laat zich lezen als de overgave van opgejaagd wild. Beiden hebben die periode blijkbaar al een plaats in hun leven en in hun relatie gegeven. Borsato is nog altijd samen met zijn vrouw Leontine, zij hebben drie kinderen.

Borsato:

“Er is inderdaad sprake van een vriendschap geweest, die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren. Het besef hoeveel wij van elkaar houden en het kritisch naar onszelf blijven kijken heeft ons, na een huwelijk van inmiddels 22 jaar, sterker gemaakt dan ooit.”

Iris Hond:

“Samen konden wij goed praten over wat er in onzer beider levens gaande was. Een bijzondere band zoals deze tussen twee mensen kan ontstaan in een bepaalde fase in je leven.”

Pijnlijk om te lezen hoe zij hun woorden wikken en wegen en de littekens van hun leven proberen te verhullen. Je kan je de vraag stellen of het feit dat iemand bekend is, ook betekent dat die per definitie het bezit is van iedereen. Misschien moet er maar eens een Privé komen over de privé van makers de van Privé. Kijken of ze het leuk vinden.

Wat hebben we in godsnaam aan dit nieuws? Laat die mensen toch doen. Of luister naar hun werk, wellicht ligt daar de ware ziel van de artiest opgeslagen en tegelijk die van onszelf. In ‘Waarom’ van Borsato, waarbij zijn vrouw Leontine in de zaal zit, kom je misschien de kwetsbare schoonheid van een relatie te weten.