De laatste dagen in het strafproces tegen tramschutter Gökmen Tanis verliepen opnieuw met het nodige tumult. 

Als het aan justitie ligt, komt Gökmen Tanis nooit meer vrij. En met een reden. Met de aanval van Gökmen Tanis in een Utrechtse tram in maart 2019, kwam Nederland dichterbij een grote terroristische aanslag dan ooit. Er vielen vier doden en zes gewonden te betreuren.

Tanis heeft volgens zijn advocaat een stoornis die behandeld moet worden en een uiterst laag IQ. Die gekte van Tanis kwam tijdens het proces weer helemaal naar boven. “Hoerenkinderen. Ik pis op u allemaal. En doe de groeten aan je moeder’’, zijn slechts een paar van de verwijten die de advocaten en rechters dagelijks hebben moeten slikken.

Eerder deze week werd hij al tweemaal afgevoerd, omdat hij richting zijn eigen advocaat spuugde en hij een van zijn slachtoffers beledigde. Maar ook gisteren was het prijs. Vanaf het moment dat hij de rechtszaal betrad riep de man “vieze ketters” en spuugde hij in de richting van de rechters. 

Eerder maakte het stuk crapuul het helemaal bont door ongeïnteresseerd in slaap te sukkelen, agenten uit te dagen en de vader van één de vermoorde slachtoffers te provoceren.

Celdeur op slot en sleutel kwijt, zeggen wij dan.

Gökmen Tanis kwam ook in 2011 bij onze noorderburen al eens onder de aandacht. Verslaggeefster Chantal Hanse trok toen door Utrecht om mensen vragen te stellen, toen ze door de Turk plots ‘slet’ genoemd werd omdat haar ‘halve kont open’ stond. Filmpje HIER.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."