Onvoorstelbaar dat zoiets kan…

Sven van der Meulen is de bezieler van YouTube-kanaal ‘Vrije Vogels’. Op een website waar volwassen venten minderjarigen proberen te strikken, deed hij zichzelf voor als vijftienjarige knaap. Hij sprak af op een parking in Hoogeveen en ja hoor: de pedofiel kwam nog af ook.

Bovendien was hij nogal onvoorzichtig. Hij heeft een eigen bedrijf en kwam met zijn werktenue nog aan, in een bestelwagen waar zijn telefoonnummer en website en al op staat. Hadden de Vrije Vogels de beelden ongeblurd op YouTube geflikkerd, dan had de stoute man allicht nooit nog een klant gehad. En misschien ook wel een beetje gelyncht geweest.

Sven van der Meulen was nogal braaf dit keer. Daar waar er vorige maal de politie werd bijgehaald, laat-ie de pervert nu op zijn communiezieltje beloven dat hij niet meer met minderjarigen zal afspreken.

Maar de heren van Vrije Vogels hebben wel een punt. Hoe komt het dan zo’n sujetten gewoon onverhuld hun ding kunnen blijven doen? En hoe komt het dat de eigenaars van zulke sites grof geld verdienen op de rug van minderjarigen zonder gepakt te worden, terwijl pakweg een kleine zelfstandige die een factuur vergat in te boeken meteen op de slachtbank moet?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.