Zelf heeft hij het al redelijk ver geschopt. En hij legt ook uit hoe.

De Duitse Erik Finman besefte op zijn twaalfde al, dat school eigenlijk niks voor hem was. Zijn ouders vonden het dan weer wel belangrijk dat hij  verder zou studeren. Op een keer zei zijn moeder voor de grap: “Weet je wat? Als je voor je achttiende miljonair bent, dan mag je stoppen met school.”

Een grap voor moeder misschien, maar bittere ernst voor Finman. Hij investeerde duizend euro die hij van zijn grootmoeder kreeg helemaal in Bitcoins. Die stonden toen om en bij de tien euro per stuk. Hij won de weddenschap…

Business Insider was benieuwd of Erik Finman, na de stevige daling van de Bitcoin afgelopen maand, nog steeds in cryptomunten gelooft.

“Uiteraard geloof ik nog altijd in cryptomunten”, klinkt zijn antwoord. “Op de weg naar de top zijn er altijd stijgingen en dalingen. Die dip zat eraan te komen. De Bitcoin is de laatste tijd alleen maar gestegen, terwijl veel mensen het hadden over ‘een bubbel’. Die crash moest er gewoon komen, maar betekent niet het einde van de bitcoin.”

“Ik ga mijn Bitcoins niet van de hand doen, en ik heb er veel. Ze zullen weer wel stijgen. Misschien volgende week, misschien volgend jaar. Niemand weet het. Maar het zou idioot zijn om ze nu weer te verkopen. Nu de Bitcoin zo goedkoop is, is het zelfs een mooie gelegenheid om er nog bij te kopen.”

Tot slot heeft Finman nog een stevige boodschap: “Als je in de komende tien jaar verstandig aan de slag gaat met cryptomunten, dan ben je aan je eigen fortuin aan het bouwen. Het is immers nog altijd een redelijk kleine markt. Ik zeg het je: als je in de komende tien jaar geen miljonair wordt, dan is het je eigenste domme schuld.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.