Nerd programmeert DOOM op een…zwangerschapstest (video)

Aah nerds: de wereld zou maar een saaie plaats zijn zonder hen.

Want wie krijgt het in hemelsnaam in zijn hoofd om eventjes het legendarische videospel DOOM te installeren op een zwangerschapstest? De Amerikaanse programmeur Foone Turing dacht er niet alleen aan, hij slaagde er ook daadwerkelijk in.

Het is trouwens niet zijn eerste huzarenstukje. Eerder kreeg hij het ook al voor elkaar Never Gonna Give You Up van Rick Astley af te spelen op een test. Een standaard zwangerschapstest bestaat uiteraard enkel uit een uitslag met streepjes. Foone gebruikte dan ook alleen het omhulsel en plaatste er zelf een monochroom display van 128 bij 32 pixels in, aangestuurd door een microcontroller.

Via een draadloos toetsenbord speelt hij nadien een volledig functionerende versie van Doom. Reverse-engineering op zijn best!

Hiermee is zijn indrukwekkende lijst van toestellen met DOOM erop weer wat langer geworden. Zo maakte de programmeur de game ook al speelbaar in Minecraft, een magnetron, Leapfrog speelgoed en zelfs de laptop van Chandler uit Friends uit 1995.

Alleen hopen dat hij de vrouw des huizes een seintje vooraf heeft gegeven, want dat wordt anders flippen.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More