Netflix voelt de hete adem van Apple tv, Disney+ en Amazon Prime in zijn streamingnek en de gedeelde accounts zullen het geweten hebben.

Want je account delen met broer, zus, ma of pa kan nooit natuurlijk kwaad, maar als je ook de buurman, je collega, je minnares en de conciërge van de sporthal om de hoek toestemming geeft, dat is een heel ander verhaal.

Netflix zit stilaan aan het plafond op gebied van nieuwe abonnees, en door het delen van accounts tegen te gaan, ontstaat er opeens een enorme groep nieuwe potentiële klanten.

De streamingsdienst werkt momenteel aan een technologie die Netflix-parasieten op heterdaad moeten betrappen. Via software zal er bijgehouden op welke locaties er allemaal tegelijkertijd iemand aan het bingewatchen is met jouw account. Liggen die locaties kilometers ver uit elkaar, dan heeft Netflix duidelijk bewijs dat meerdere mensen op één account zitten te profiteren en kunnen ze iedereen er van af flikkeren inclusief yours truly.

Het systeem zit momenteel volop nog in de testfase, maar het kan alvast geen kwaad om je wachtwoord te wijzigen en profiteurs beleefd de deur te wijzen. Daar de kost van een maandelijks Netflix-abonnement bijna evenveel is als een grote kebab met looksaus, zal je vriend of collega niet al te diep in zijn buidel moeten tasten.

Tenzij het je geen fluit kan interesseren hoe het afloopt met de geliefde criminelen uit La Casa de Papel en Peaky Blinders. Ons nochtans wel hoor.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."