Ook dit jaar weer hebben we weer uren aan een stuk naar Netflix gekeken. De streamingsdienst geeft ons graag wat meer inzicht in ons kijkgedrag met enkele cijfertjes en lijstjes.

Per dag besteed de mensheid wereldwijd zo’n 140 miljoen uur aan Netflix. Dit jaar bekeek de gemiddelde Netflix-kijker zo’n zestig films. Misschien dat Johnny Depp ook een Netflix-abonnement heeft: er is namelijk een persoon die iedere dag naar Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl heeft gekeken.

Op 1 januari zaten de meeste mensen voor hun Netflix scherm. We vermoeden dat een stevige kater daar voor iets tussen zit. Mexico is het land met de meeste Netflix-kijkers, maar zelfs op Antarctica zijn er mensen aan hun Netflix-scherm gekluisterd.

Deze reeksen hebben we het meest gebingewatched (Meer dan 2 uur per dag)

 1. American Vandal
 2. 3%
 3. 13 Reasons Why
 4. Anne with an E
 5. Riverdale
 6. Ingobernable
 7. Travelers
 8. The Keepers
 9. The OA
 10. The Confession Tapes

Naar deze reeksen hebben we het meest samen met vrienden of familie gekeken:

 1. Stranger Things
 2. 13 Reasons Why
 3. A Series of Unfortunate Events
 4. Star Trek Discovery
 5. Gilmore Girls: A Year in the Life
 6. Riverdale
 7. Fuller House
 8. Chef’s Table
 9. Atypical
 10. Anne with E

Netflix zorgt al een tijdje voor een kleine televisierevolutie. De manier waarop we films en series bekijken is radicaal aan het veranderen. U en ik bepalen sinds kort zelf wanneer we naar wat kijken maar ook op welk scherm en waar. En tot groot spijt van de commerciële zenders verspillen we onze kostbare tijd liefst zo weinig mogelijk aan reclameboodschappen. Het succes van Netflix en andere streamingdiensten is dan ook niet meer te stoppen!