Newron EV-1: houten elektrische motor die 60.000 euro kost

Het leven bestaat uit keuzes.

Wat vind je als fervent motorrijder belangrijker? Het indrukwekkende geluid van ronkende motoren of minder CO-2 uitstoot op deze aardkloot? Opteer je voor het laatste, dan maakt de Newron EV-1 de overstap naar een e-bike het een beetje gemakkelijker.

Ondanks het feit dat deze futuristische motor nog op de markt moet verschijnen, kan de Franse start-up Newron Motors de pre-orders niet bijhouden. Dit elektronisch aangedreven voertuig valt dan ook meer op dan zijn soortgenoten.

Voornamelijk door de houten behuizing, maar ook omdat de tweewieler wordt aangedreven door een permanente magneetmotor (PMMS) met een koppel van 240 Nm. Binnen drie seconden trekt het aerodynamische monster op tot de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 220 kilometer per uur.

De cilindervormige batterij zorgt er overigens voor dat je er 300 kilometer mee kan reizen. Deze houten klaas op speed heeft vijf uur nodig om volledig op te laden. Daarnaast heeft de EV-1 320 mm schijfremmen, ABS, velgen gemaakt van koolstofvezel en een app waarmee je de rijmodus kunt instellen. 

Het Franse merk claimt met de EV-1 de eerste volledige ‘elektrische cruiser’ op de markt te brengen. 

Deze natte droom van Anuna en Greta komt wel met een prijskaartje: 60.000 euro en je kan kiezen tussen verschillende houtkleuren.

Als je van geen hout weet pijlen te maken, dan liever pijlsnel vooruit.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More