In oktober 2002 wint Niels Destadsbader uit Deerlijk de prijzenpot van het Rodenbachtornooi voor een puike vertolking van ‘Geboorte’ van Fons Janssens. Naast een hele reeks ereprijzen waaronder die van minister-president Dewael ontvangt de veertienjarige 250 euro zakgeld en een boekenpakket ter waarde van 450 euro.

Een stralende Niels Destadsbader: “Ik vind dit een vree schoon resultaat. Mijn leraars op school, het Stedelijk Kunstonderwijs afdeling Woord in Gent, vinden dit een belangrijk tornooi. Ik begrijp dan ook niet waarom sommigen dit soort wedstrijden oubollig vinden. Maar het is inderdaad een klein groepje geworden. Deze namiddag ben ik hier in Roeselare heel wat bekenden tegengekomen die ik eerder al ontmoette op andere wedstrijden.”

Hij hoopt dat het tornooi ook voor hem een doorbraak mag betekenen zoals dat bij voorbeeld met Fien Sabbe het geval was. “Maar dan wel liefst richting theaterwereld.”

In 2006 behaalde Destadsbader zijn humaniora-diploma Woordkunst-drama aan het Stedelijk Secundair Kunstinstituut Gent.

Dan gaat het hard. Enkele jaren geleden richtte Niels een onderneming op. Die firma heeft de cijfers voor 2019 neergelegd.

De totale activa bedragen al ruim 1,1 miljoen euro. Het eigen vermogen ruim 900.000 euro. In 2019 was er ruim 400.000 euro winst, in 2018 was dat ‘maar’ 200.000 euro.


In de jaarrekening vinden we wel geen melding van corona voor de resultaten van 2020.