Niemand sprong ooit hoger (video)

Zweedse wonderboy verbetert het wereldrecord van Sergey Bubka.

 

Zesentwintig jaar lang stond Sergey Bubka op eenzame hoogte in de tabellen van het polsstokspringen. Niemand kwam outdoor zelfs maar in de buurt van zijn wereldrecord van 6 meter 15. Toen Bubka in 1996 zijn legendarische wereldrecord sprong was Armand ‘Mondo’ Duplantis nog niet eens geboren.

Duplantis is een wonder van de natuur, hij loopt de honderd meter in 10.57 en weet die snelheid om te zetten in zijn sprong. De Zweed is amper 21 jaar. Toen Bubka zijn leeftijd had, sprong hij 5m81. Duplantis vloog gisteren over 6m15. Indoor sprong hij zelfs nog 3 centimeter hoger.

Zijn Amerikaanse vader was ooit zelf een begenadigd polsstokspringer (PR 5m80) en zijn Zweedse mama Helena Hedlund zevenkampster. Sergey Bubka verbeterde in zijn carrière 35 keer het wereldrecord en vulde op die manier aardig zijn portemonnee. Duplantis zal dat wellicht niet kunnen evenaren. Maar iedereen gaat ervan uit dat hij de magische grens van zes meter twintig zal overschrijden.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More