Zij die strijden voor een groener Europa zijn boos op Europese autofabrikanten: ze zouden opzettelijk vervuilende auto’s maken uit winstbejag. Maar volgens diezelfde constructeurs willen de Europeanen gewoon geen EV’s…

Als het aan Transport & Environment ligt, reed er in Europa al lang geen benzine- of diesel verbruikende auto meer rond. Zij betichten de Europese auto-industrie ervan die plannen moetwillig tegen te werken, door massaal vervuilende SUV’s te produceren, en dat allemaal om meer winst te maken.

Een stelling waarmee Klaus Fröhlich, ontwikkelingsdirecteur bij BMW, het niet mee eens is. “We zouden gemakkelijk een miljoen elektrische auto’s kunnen verkopen in Europa”, zegt hij in ‘Motoring’.

“Maar wat ze bij Transport & Enviroment weigeren in te zien, is dat Europeanen geen EV’s willen. Omdat de infrastructuur daarvoor er nog niet is. En omdat de restwaarde nog een groot vraagteken is. We kunnen aan iedereen een elektrische auto verkopen, maar als niemand er één wil kopen…”

De oplossing ligt volgens hem in plug-in hybrides: “Europese autobestuurders zijn terughoudend voor wat betreft volledig elektrische auto’s. Ik denk dat plug-in hybrides voorlopig een betere oplossing zijn.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.