Niet alle Vlaamse filmregisseurs sterven arm

Robbe De Hert is niet meer. Zijn financiële problemen waren legendarisch.

In 2018 kon De Hert zijn uitstekende documentaire ‘Hollywood aan de Schelde’, over de geschiedenis van de Belgische film, voltooien en in première laten gaan op het filmfestival van Oostende. Tip: laat eens enkele afleveringen van Thuis, Familie of De Kampioenen links liggen en bekijk deze uitstekende documentaire, al was het maar als eerbetoon aan deze Antwerpse dwarsligger.

Het project van De Hert liep vele jaren vertraging op door gebrek aan een producent die de film mee wilde financieren. De Vlaamse overheid wilde er ook geen geld in steken. Met de steun van crowdfunding en een uiteindelijk bereid gevonden producent lag niets de afwerking van de film nog in de weg.

De Hert zelf stierf evenwel berooid. Andere regisseurs hebben meer financieel succes. De top 3 in Vlaanderen: Eric Van Looy (De Loft): 1,7 miljoen euro, Jan Verheyen (de succesfilms rond F.C. De Kampioenen): 1 miljoen euro en Augustijn ‘Stijn’ Coninx (Daens): 750.000 euro.

Of ze echt beter zijn dan De Hert is een andere vraag. Daar zou alleen wijlen Jo Röpcke antwoord op kunnen geven…

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More