Makelaar Christophe Henrotay aangehouden in Monaco.

Waar geld valt te verdienen, wordt er gesjoemeld. En in voetbal valt er veel geld te verdienen. De laatste tijd komt het ene schandaal na het andere aan het licht. Ditmaal is er sprake van ‘omkoping in verband met transfers van voetballers en witwassen van geld’.

De RTBF meldt dat er twee verdachten zijn opgepakt in, één van hen is Christophe Henrotay, voetbalmakelaar van onder meer Thibaut Courtois, Youri Tielemans en Kevin Mirallas.

Er werden gisteren en vandaag huiszoekingen verricht in Monaco, Luik en Londen. In totaal is de politie bij 7 panden binnengevallen. Zij zijn de tweede golf van huiszoekingen, nadat er eerder in april bij RSC Anderlecht en de Belgische Voetbalunie huiszoekingen werden verricht.

Het valt te verwachten dat de komende dagen enkele internationale lijken uit de voetbalkast zullen vallen. Het vermoeden dat het om ernstig gesjoemel gaat, is groot. Vooraleer het Belgische gerecht een internationaal aanhoudingsbevel uitschrijft, moeten er nu eenmaal bijzonder ernstige feiten op tafel liggen.

Henrotay werd aangehouden in Monaco, de tweede verdachte die uit zijn directe professionele entourage zou komen, werd in ons land gearresteerd.